Längesen jag skrev

7 juni, 2013 § 2 kommentarer

Nu var det längesen jag skrev något här! Det känns som att allt står stilla eftersom jag fortfarande är arbetslös. Det börjar verkligen bli tärande. Mycket för att jag fortfarande inte har fått ut ett öre från alfakassan och inte har fått besked om jag kommer att få det heller men också för att självförtroendet får sig en knäck av alla dessa avslag och uteblivna svar. Jag tycker att det är så slött att inte ens svara! Hur svårt kan det vara att skicka ut ett automatiskt ”tjänsten är tyvärr tillsatt av annan sökande men tack för visat intresse”? Jag har skickat en hel del spontanansökningar till små ställen. Jag tvivlar på att de får hundratals andra mejl dagligen. Nog borde de kunna ta sig tiden att åtminstone svara? Tycker jag alltså.

För att fördriva tiden har jag påbörjat en distansutbildning på halvtid till Butikssäljare. Jag kan absolut tänka mig att jobba någonstans där jag får användning för utbildningen. En butik, hotell, reception kanske. Det är säkert jättekul.

Jag sökt och fått en volontärtjänst på Friskis & svettis som värd. Från och med i höst kommer jag att vara tre timmar varje måndagskväll på Väderkvarn och det ser jag verkligen fram emot!

I övrigt har jag anmält mig till en grundutbildning som anordnas av kvinnojouren. Efter utbildningen kommer jag att kunna engagera mig i kvinnojouren som jourkvinna. Att vara jourkvinna innebär bland annat att ge samtalsstöd och följa med som stödperson vid besök hos t ex polis, advokat, socialtjänst. Det här känns otroligt viktigt för mig då det är en hjärtefråga.

Jag har haft lite problem med den här utbildningen till butikssäljare. Inget fel med att jobba med det men det känns inte riktigt viktigt. Mitt jobb ska då vara att få människor att köpa, köpa, köpa, öka merförsäljning, tänka pengar. Jag kan inte riktigt med det. Inte om jag inte gör annat också. Så jag är så glad att jag får möjlighet att jobba ideellt med annat som betyder något på riktigt för mig!

Annonser

Taggad: , , , ,

§ 2 svar till Längesen jag skrev

  • Maria T - Home is wherever I'm with you. skriver:

    ja passa dig för säljjobbet. är inte alls så skoj alla gånger. Har ju jobbat som säljare i över 6 år och i början var det kul då jobbet hade en annan syn på säljet men nu är classe som alla andra och ska sälja på kunder varor.. tråkigt tycker jag. vill gärna hitta något annat jobb, vi ska ju flytta i december och då har jag ju chansen att byta jobb. jobbar ju bara 10% när jag jobbar så det spelar ju ingen roll vad jag byter till känns det som.. Men svårt att veta vad man vill tycker jag. Vet bara att jag inte vill jobba helg och helst inte kväll..

    Lycka till på volontärjobben 😀

    • Tycker också att det är trist! Man vill ju gärna kunna stå för det man gör på dagarna. Service gillar jag men vet inte om försäljning är min grej egentligen. Vad skulle du vilja jobba med?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Längesen jag skrevstoradochlillas.

Meta

%d bloggare gillar detta: