Granola

23 mars, 2013 § Lämna en kommentar

Man kan förstås göra granola på tusen olika sätt. Jag brukar variera mig efter vad jag har hemma. Eftersom jag oftast toppar gröten med granola vill jag ha mycket frön & nötter och inte så mycket havregryn men då blir den förstås lite dyrare också.

granola

2 dl havregryn

1 dl havrekli

1 dl boveteflingor

1 dl sesamfrön

1 dl solroskärnor

1 dl melonkärnor

2 dl pumpakärnor

1 dl riven kokos

1 dl sötmandel – skållade och hackade

1,5 dl hasselnötter

3 msk kakao

Värm ½ dl mörk sirap, ½ dl brun farin, ½ dl rapsolja, 2 msk flytande honung och 1 dl vatten på spisen och ringla sedan ner i granolan. Blanda allt ordentligt och bred ut på en plåt. Rosta i ugnen på 150 grader i cirka 30 min, rör om då och då så att det inte bränns. Häll i 1 dl gojibär efter att du tagit ut det ur ugnen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Granolastoradochlillas.

Meta

%d bloggare gillar detta: